Vrh

Piškotki

 

 

Kaj je piškotek?

 

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje: 

  • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
  • Življenjsko dobo piškotka
  • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je postal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek.

 

Piškotki na spletni strani bluprint.si

 

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Uporabljamo samo tiste piškotke, ki so najnujnejši za nemoteno delovanje strani (košarica, seja).

Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji »pomoč« (»help«) vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste onemogočili piškotke, vam nekatere strani ne bodo delovale pravilno.

Nadaljuj