Vrh

Pogoji uporabe

 

 

Splošni pogoji - bluprint

 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine bluprint.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Vsebine, objavljene na spletnih straneh bluprint.si upravlja podjetje Bluprint d.o.o.

Vsebine so avtorsko zaščitene.

 

Splošna določila

 

Vsi zneski so v EUR. Rok izdelave tiskovine začne teči po potrjenem naročilu in naloženih potrejenih datotekah v  obliki za tisk. Pri nekvalitetnih datotekah za tisk ne odgovorjamo za kvalitetno reprodukcijo le teh pri tisku. Pri vseh posegih v datoteke in popravljanju le teh zaračunamo najmanj 1 tehnično uro (v tem primeru vas obvestimo in se opravi po potrditvi). V primeru kakršnihkoli tehničnih sprememb v času nastajanja tiskovine, ki odstopajo od ponudbene vrednosti ali sprememb cen reprodukcijskih materialov in cen surovin na svetovnem trgu, ki presegajo 10% nabavne vrednosti le teh, si pridružujemo pravico do spremembe cene končnega izdelka.

 

Podjetje bluprint d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi spletnih strani in vanje vključenih vsebin. Podjetje tudi ne prevzema nobene odgovornosti v povezavi s posledicami, ki jih povzročijo informacije, vsebovane na tej spletni strani. Podjetje bluprint d.o.o. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij. Obiskovalci lahko vsebine spletne strani uporabljajo izključno v osebne in nekomercialne namene. 

 

Registracija uporabnika 

 

Vsak obiskovalec si lahko ogleda našo ponudbo in shranjuje izbrane izdelke v košarico,  a le registriran in prijavljen uporabnik lahko opravi nakup ali shrani vsebino naročila za kasnejši nakup. Če želi, lahko po elektronski pošti prejema tudi naše novice, sporočila in ponudbe ugodnih nakupov.

Registrirani uporabniki (člani) so fizične ali pravne osebe, ki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

 

Naročanje v spletni trgovini 

 

Naročanje je mogoče vse dni v letu. Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Po oddaji naročila kupec-naročnik po elektronski pošti prejme obvestilo o sprejemu naročila. V njem so navedeni naročeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupoprodajna pogodba med podjetjem bluprint d.o.o in kupcem-naročnikom je sklenjena v trenutku, ko potrdimo naročilo. Pogodba o nakupu je v tiskani obliki shranjena na sedežu podjetja, kupec lahko dostopa do nje preko potrditvenega maila, ki ga je prejel ob oddaji naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo za oba udeleženca.

 

Cene

 

Vse cene objavljene v spletni trgovini vključujejo 22% DDV in so izražene v EUR. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Ponudba artiklov

 

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro.

 

Načini plačila

 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo z gotovino
  • Plačilo po povzetju (paket plačate z gotovino uslužbencu Pošte Slovenije)
  • Plačilo po predračunu (predračun se ustvari in pošlje na vaš e-mail ob zaključku naročila)
  • Plačilo po valuti (možno le za podjetja, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo)

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

 

Varnost

 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

 

Odveza odgovornosti

 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Ponudnik si prdržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

 

Pritožbe in spori

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@bluprint.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da le to ni možno je pristojno sodišče v Mariboru.

 

Nadaljuj